Over Phaestus

 

Phaestus

In dit blog* wil ik graag mijn observaties, ervaringen en inzichten delen met anderen. Ik laat me daarbij vooral voeden door onderwerpen die mijn belangstelling hebben: Europa, communicatie, politiek, kunst & cultuur, poëzie, muziek. Ik vind met name het zoeken naar en leggen van verbanden tussen verschillende thema’s interessant. Wat heeft supermarktconcern Jumbo te maken met Andy Warhol? En Leonard Cohen met Alexandrië? En schoolzwemmen met marketing? En W.F. Holleeder met W. F. Hermans?

Ik heb dit blog Phaestus gedoopt. In deze naam komen mijn interesse-gebieden symbolisch samen. De naam verwijst naar het Griekse Phaistos. Phaistos is een plaats op Kreta, die ik in de zomer van 2006 bezocht. Daar is een tablet in schijf-vorm gevonden met een tekst die tot nu toe niet is ontcijferd: de discus van Phaestus. Een uitdagend communicatie-raadsel, waarvan de betekenis nog moet worden vastgesteld. De vindplaats, Kreta, is natuurlijk ook bijzonder. Ovidius beschrijft in zijn Metamorfosen hoe Zeus de Phoenicische prinses Europa ontvoerde en meenam naar Kreta. Daardoor wordt Kreta gezien als de geboortegrond van de Europese geschiedenis en cultuur.

 * Volgens diverse bronnen mag je zowel ‘de blog’ als ’het blog’ zeggen. Ik kies voor de onzijdige vorm.

 

Over Peter ’t Lam

Foto Peter 't LamIk ben geboren in 1957. Ik ben getrouwd en heb vier volwassen kinderen.

Ik werk als docent op een HBO-communicatie opleiding en houd me binnen en buiten mijn werk intensief bezig met de vormgeving van communicatie-onderwijs.

Ik heb politicologie gestudeerd (afstudeerrichting Internationale Betrekkingen) en ben in 2012  gepromoveerd op een vergelijkende studie naar de invloed van dagbladberichten over de EU op Europese burgers.

En verder (in trefwoorden): piano, reisleider, Bob Dylan, tennis, strandpalen, Salzburg, stroopwafels, woordspelletjes, calvados, Gazelle, Jacques Brel, trein, klaverjassen…

 

Geef een reactie

Blogsite van Peter 't Lam